Quinoasalade met asperges

Quinoasalade met asperges

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
300 g groene asperges
200 g quinoa
1 takje tijm alleen de blaadjes,s
1 jalot gesnipperd
1 teen knoflook fijngehakt
4 stukken kabeljauw

Stappenplan

1

Doe een scheutje olie in de pan en zet de sjalot, knoflook en tijm aan.

2

Voeg de quinoa toe en roer om tot alle korrels bedekt zijn met de olie.

3

Blus af met de groentebouillon en laat de quinoa gaar koken (kijk hiervoor op de verpakking). Breng op smaak met peper en zout.

4

Haal de kontjes van de groene asperges (ongeveer 2 cm) en rooster de groenten een paar minuten in een hete (grill)pan met een scheutje olijfolie.

5

Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Verhit een pan met een laagje olie. Bak de vis op de huidkant tot hij goudbruin en krokant is.

6

Draai om, voeg een klontje boter toe en zet het vuur laag.

7

Bedruip de vis regelmatig met de bruine boter en verwarm tot net gaar (dit duurt nog ongeveer 2-3 minuten, afhankelijk van de dikte van het stuk vis).

8

Plaats de quinoa op het bord en leg de geroosterde asperges en de kabeljauw erop.