Quinoasalade met asperges
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
300 g | groene asperges |
200 g | quinoa |
1 takje | tijm alleen de blaadjes,s |
1 | jalot gesnipperd |
1 | teen knoflook fijngehakt |
4 stukken | kabeljauw |
Stappenplan
Doe een scheutje olie in de pan en zet de sjalot, knoflook en tijm aan.
Voeg de quinoa toe en roer om tot alle korrels bedekt zijn met de olie.
Blus af met de groentebouillon en laat de quinoa gaar koken (kijk hiervoor op de verpakking). Breng op smaak met peper en zout.
Haal de kontjes van de groene asperges (ongeveer 2 cm) en rooster de groenten een paar minuten in een hete (grill)pan met een scheutje olijfolie.
Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Verhit een pan met een laagje olie. Bak de vis op de huidkant tot hij goudbruin en krokant is.
Draai om, voeg een klontje boter toe en zet het vuur laag.
Bedruip de vis regelmatig met de bruine boter en verwarm tot net gaar (dit duurt nog ongeveer 2-3 minuten, afhankelijk van de dikte van het stuk vis).
Plaats de quinoa op het bord en leg de geroosterde asperges en de kabeljauw erop.