Knietjes met groene asperges

Knietjes met groene asperges

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
200 gram Knietjes by Broersen
500 gram groene asperges by Broersen
1 rode ui
4 tomaatjes
halve citroen
125 gram crème fraîche
2 eetlepels groene pesto
1 theelepel verse knoflook van Biesheuvel
peper en zeezout
TIP! Ook lekker met verse basilicum en parmezaanse kaas als topping.

Stappenplan

1

Zet een pan met water en een snuf zout op het vuur. Voeg de pasta toe wanneer het water kookt en kook de pasta in ongeveer 8-10 minuten.

2

Verwarm roomboter in een ruime roerbakpan. Snijd ondertussen de uien fijn en fruit dit op laag vuur in de pan.

3

Snijd van de groene asperges het onderste, houtige gedeelte af. Snijd het overige gedeelte van de asperges in ongeveer 4 grove stukken. Voeg dit toe aan de ui en roerbak op middelhoog vuur ongeveer 5-10 minuten mee.

4

Snijd ondertussen de tomaatjes in stukjes. Voeg de tomaat en verse knoflook toe aan de rest en mix dit met de creme fraiche en pesto op laag vuur. Pers de halve citroen ook uit boven de saus voor een verfrissende smaak.

5

Voeg de pasta dan toe aan de saus. Roer. Voeg wat peper en zout toe naar smaak en je bent klaar om aan tafel te gaan!

6

Strooi er op het bord eventueel nog wat verse basilicum en geraspte parmezaanse kaas overheen.