Zuurkoolschotel met rundersaucijs en appel

Zuurkoolschotel met rundersaucijs en appel

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Winter, Herfst


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
1000 gram aardappels (bijvoorbeeld onze Bildtstar)
2 Rundersaucijzen uit Schagerbrug (zie onze vriezer)
3 rode uien
1 eetlepel Olijfolie (Wij hebben heerlijke olijfolie van Abma's uit de Goorn)
2 Appels (Kanzi of Wellant)
500 gram Zuurkool
2 eetlepel Honing (zie onze lokale honing)
150 gram Kaas (Belegen van Klaverkaas is een aanrader)

Stappenplan

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in, schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Voeg zout toe en kook ze gaar in circa 20 minuten.

2

Snijd vervolgens de uien in partjes en fruit de ui met olie in een koekenpan circa 2 minuten. Voeg vervolgens de saucijzen toe en braad ze in 5 minuten rondom aan.

3

Snijd de appel in schijfjes en verdeel deze samen met de uitgelekte zuurkool over de ovenschaal.

4

Giet de aardappelen af en houd een kopje kookvocht apart. Stam de aardappelen met een beetje kookvoch tot een smeuige puree.

5

Schep de puree in de ovenschaal en verdeel de saucijzen met ui eroverheen (druk de saucijzen iets aan). Bak het gerecht 20 minuten in de oven.