Grote pan ”Snert”! Erwtensoep

Grote pan ”Snert”! Erwtensoep

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 + 90 min wachten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Herfst, Winter


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
1 verse knoflook van Biesheuvel knoflook uit Slootdorp
500 gram spliterwten van Smak Peulvruchten uit Lutjewinkel
500 gram knolselderij
200 gram winterpeen
2 witte uien
1 prei
300 gram aardappels
50 gram roomboter
250 gram spekjes
250 gram rookworst
425 milliliter runderbouillon by Broersen
1500 milliliter water
Peper

Stappenplan

1

Schil de winterpeen, knolselderij en snijd deze in blokjes van 1 cm. Schil ook de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de uien en de prei in halve ringen.

2

Verhit een soeppan met de roomboter, fruit de knoflook en uien, bak vervolgens de spekjes op de bodem.

3

Voeg vervolgens de bouillon en het water toe en breng gaan de kook.

4

Voeg de gesneden groenten en de spliterwten toe en laat de soep op laag vuur 1,5 uur op staan

5

Na ongeveer 1 uur koken zul je merken dat de de spliterwten uit elkaar te vallen beginnen te vallen en er een groene massa ontstaat. Sommige spliterwten koken eerder of later stuk dan andere. Roer een paar keer goed door om dit te versnellen

6

Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe aan de pan. Breng de soep aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.