Toscaanse paarse aspergesalade
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
500 gram | paarse asperges |
75 gram | veldsla |
3 | eieren |
150 gram | ham |
5 eetlepels | olijfolie |
1 | citroensap |
5 eetlepel | honing |
2 eetlepels | zout |
peper |
Stappenplan
Stap 1
Was de veldsla en droog deze in een centrifuge.
Stap 2
Doe de sla in een grote schaal.
Stap 3
Was de asperges en snij 2 cm van de harde onderkant af. Snij de rest van de asperge vervolgens in kleine stukjes en doe deze bij de veldsla in de schaal.
Stap 4
Kook de eieren hard in circa 10 minuten. Koel ze af in koud water en pel ze. Snij de eieren in plakjes en doe deze ook in de schaal.
Stap 5
Voeg de ham blokjes toe aan het geheel.
Stap 6
Doe vervolgens de olijfolie, citroensap en honing in een kommetje en klop deze tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel hiermee de salade.
Tip
Laat voor het serveren de salade 10 minuten staan zodat de dressing goed in werkt.,Ook lekker met gekookte groene asperges en/of honingtomaatjes als vervanger van de ham.