Salade van asperges en aardbeien met champignons

Salade van asperges en aardbeien met champignons

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
600 gram ongeschild (420 gram geschild) Witte asperges by Broersen
500 gram Groene asperges by Broersen
1 bakje Aardbeien by Broersen
1 bakje Champignons
1 bakje Kastagne-champignons
1 zakje Rucola
150 gram Pijnboompitten
Olijfolie

Stappenplan

1

Schil de witte asperges en snijd deze net als de groene asperges in kleine stukken. .

2

Breng het water samen met de stukjes witte asperges voor 4 minuten aan de kook.

3

Voeg vervolgens de groene asperges toe en laat deze samen nog 3 minuten koken. en even nagaren in het kookvocht.

4

Was ondertussen de rucola.

5

Snijd de champignons in schijfjes en bak deze in olijfolie.

6

Rooster de pijnboompitten.

7

Verdeel de rucola in een grote kom met daarover de lauwwarme champignons en asperges.

8

Strooi de pijnboompitten over de salade.

9

Voeg vervolgens de onttroonde en gehalveerde aardbeien toe.