Salade van asperges en aardbeien met champignons
Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
600 gram ongeschild (420 gram geschild) | Witte asperges by Broersen |
500 gram | Groene asperges by Broersen |
1 bakje | Aardbeien by Broersen |
1 bakje | Champignons |
1 bakje | Kastagne-champignons |
1 zakje | Rucola |
150 gram | Pijnboompitten |
Olijfolie |
Stappenplan
Schil de witte asperges en snijd deze net als de groene asperges in kleine stukken. .
Breng het water samen met de stukjes witte asperges voor 4 minuten aan de kook.
Voeg vervolgens de groene asperges toe en laat deze samen nog 3 minuten koken. en even nagaren in het kookvocht.
Was ondertussen de rucola.
Snijd de champignons in schijfjes en bak deze in olijfolie.
Rooster de pijnboompitten.
Verdeel de rucola in een grote kom met daarover de lauwwarme champignons en asperges.
Strooi de pijnboompitten over de salade.
Voeg vervolgens de onttroonde en gehalveerde aardbeien toe.