Salade: Asperges en aardbeien

Salade: Asperges en aardbeien

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
750 gr. groene asperges by Broersen (maat B)
40 gr. amandelschaafsel of pijnboompitten
1 dl. extra vierge olijfolie
250 gr. aardbeien by Broersen
2-3 el. donkere balsamicoazijn of balsamicocroma
6 plakken parmaham, parmezaansekaas
60 gr. peper en zout

Stappenplan

1

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.

2

Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af, spoel ze schoon en doe ze in een ovenschaal.

3

Maal er zout en zwarte peper over en schenk een flinke scheut olijfolie over.

4

Zet de schotel 20-30 min. in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius).

5

Spoel de aardbeien af en verwijder hierna de kroontjes.

6

Snijd de aardbeien in plakjes en besprenkel met balsamicoazijn.

7

Scheur de parmaham in reepjes.

8

Haal de asperges uit de oven en laat ze 5 min. afkoelen.

9

Versier de borden met aardbeien, de ham, de geroosterde amandelschaafsel en met de vers geschaafde parmazaanse kaas.

10

Beetje zwarte peper, beetje drupjes olijfolie en balsamicoazijn erover en smullen maar!!!