Salade: Asperges en aardbeien

Salade: Asperges en aardbeien

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
750 gr. groene asperges by Broersen (maat B)
40 gr. amandelschaafsel of pijnboompitten
1 dl. extra vierge olijfolie
250 gr. aardbeien by Broersen
2-3 el. donkere balsamicoazijn of balsamicocroma
6 plakken parmaham, parmezaansekaas
60 gr. peper en zout

Stappenplan

1

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.

2

Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af, spoel ze schoon en doe ze in een ovenschaal.

3

Maal er zout en zwarte peper over en schenk een flinke scheut olijfolie over.

4

Zet de schotel 20-30 min. in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius).

5

Spoel de aardbeien af en verwijder hierna de kroontjes.

6

Snijd de aardbeien in plakjes en besprenkel met balsamicoazijn.

7

Scheur de parmaham in reepjes.

8

Haal de asperges uit de oven en laat ze 5 min. afkoelen.

9

Versier de borden met aardbeien, de ham, de geroosterde amandelschaafsel en met de vers geschaafde parmazaanse kaas.

10

Beetje zwarte peper, beetje drupjes olijfolie en balsamicoazijn erover en smullen maar!!!

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in en rondom Bybroersen!