Bakplaat met kip van Thaam Dam en zoete aardappels uit Anna Paulowna
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Winter, Herfst
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
3 tenen (of theelepels) | knoflook (of vers gehakte knoflook van Biesheuvel Knoflook) |
2 eetlepel | Rosemary's Chicken kruidenmix van Natural Spices) |
2 eetlepel | olijfolie (zie onze olijfolie van Abma's Innemend Mild) |
400 gram | kip dijfilet van Thaam Dam (zie onze vriezer) |
1000 gram | zoete aardappels |
1 | courgette |
2 | paprika's |
2 | Rode uien |
200 gram | Geitenkaasblokjes van de Molkerei |
Stappenplan
Verwarm de oven tot 200 graden. Snijd de knoflook fijn en meng deze met de olie en voeg ook de Rosemary's Chicken kruiden eraan toe. Breng de marinade aan op de kip.
Maak de zoete aardappelen schoon en snijd deze in parten van circa 2 centimeter. Snijd de courgette, paprika's en rode ui in parten en verdeel deze over de bakplaat met bakpapier.
Besprenkel met olie en peper en zout en verdeel ook de gemarineerde kip erover en bak circa 25 minuten in de oven tot de kip gaar is en de groenten knapperig zijn.
Verkruimel vervolgens de Geitenkaasblokjes van de Molkerei over de bakplaat en aanschuiven!