Voorjaarssalade met groene asperges

Voorjaarssalade met groene asperges

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
50 g (spelt)bulgur
500 g groene asperges in stukjes geneden (de kopjes apart houden)
150 g doperwten (diepvries)
15 radijsjes in dunne plakjes
100 g feta,
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 sjalotje fijngehakt
1 el peterselie fijngehakt
1 el dille fijngehakt
citroensap
zeezout en peper

Stappenplan

1

Kook de bulgur zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet af en laat afkoelen.

2

Fruit de knoflook en de ui in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de groene asperges en doperwten toe en roerbak heet geheel gedurende 2 minuten.

3

Voeg vervolgens de aspergekopjes toe en roerbak nog heel even tot alles beetgaar is.

4

Laat het geheel afkoelen.

5

Doe de bulgur samen met de gebakken groente in een schaal en voeg de radijsjes, feta, kruiden, citroensap toe.

6

Hussel alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout