Basis recept: witte asperges bereiden
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
1 tot 1,5 kg | Witte asperges van by Broersen |
Stappenplan
Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant af en leg ze 30 min. in koud water.
Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf 3 cm onder het kopje naar beneden.
Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft.,Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook.
Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken.
Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren.
Gebruik de schillen, afgesneden ondereinden en het kookvocht als basis voor een heerlijke soep, bouillon of saus!
TIP!
Haal ze met een schuimspaan uit het kookvocht en laat uitlekken.