Pasta met zalm en asperges

Pasta met zalm en asperges

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: < 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
1,2 kg (300 g p.p.) witte asperges (of 840 g geschilde asperges)
500 g (125 g p.p.) penne
200 g (50 g p.p.) gerookte zalm van Vlug uit Langedijk
250 ml creme fraise
5 bosuitjes
2 el olijfolie
zout en peper

Stappenplan

1

1

Kook de penne gaar en voeg een beetje zout naar smaak toe.

2

2

Schil de asperges indien nodig, snijd een klein stukje van de onderkant af en snijd de asperges in 3 stukjes.

3

3

Breng de asperges in het koude water aan de kook en laat deze 3 minuten doorkoken. Zet het vuur af en laat de asperges in de pan circa 10 minuten nagaren.

4

4

Snijd de zalm en bosuitjes in reepjes.

5

5

Doe de olie in een wokpan en voeg eerst reepjes zalm toe, vervolgens de asperges, room en pasta.

6

6

Voeg vervolgens de bosuitjes en de vers gemalen peper toe, mix en serveer!

7

TIP

Ideaal recept voor het gehele gezin!