Pasta met zalm en asperges
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: < 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
1,2 kg (300 g p.p.) | witte asperges (of 840 g geschilde asperges) |
500 g (125 g p.p.) | penne |
200 g (50 g p.p.) | gerookte zalm van Vlug uit Langedijk |
250 ml | creme fraise |
5 | bosuitjes |
2 el | olijfolie |
zout en peper |
Stappenplan
1
Kook de penne gaar en voeg een beetje zout naar smaak toe.
2
Schil de asperges indien nodig, snijd een klein stukje van de onderkant af en snijd de asperges in 3 stukjes.
3
Breng de asperges in het koude water aan de kook en laat deze 3 minuten doorkoken. Zet het vuur af en laat de asperges in de pan circa 10 minuten nagaren.
4
Snijd de zalm en bosuitjes in reepjes.
5
Doe de olie in een wokpan en voeg eerst reepjes zalm toe, vervolgens de asperges, room en pasta.
6
Voeg vervolgens de bosuitjes en de vers gemalen peper toe, mix en serveer!
TIP
Ideaal recept voor het gehele gezin!