Groene asperges met pistache en feta

Groene asperges met pistache en feta

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
1 kg groene asperges by Broersen
1 kop geroosterde, ongezouten pistachenoten zonder schil
Scheut olijfolie
1 theelepel zeezout
1 eetlepel verse citroensap, voor de dressing
1 eetlepel rode wijnazijn, voor de dressing
1 eetlepel honing, voor de dressing
Snuf zeezout, voor de dressing
Snuf Zwarte peper, voor de dressing
Scheut Olijfolie, voor de dressing
100 - 200 gram verkruimelde fetakaas, voor de topping
2 eetlepels vers gesneden peterselie, voor de topping
TIP! Dit is lekker met een mootje zalm van Vlug en aardappeltjes (verkrijgbaar in onze winkel)

Stappenplan

1

Plaats een rek in het bovenste een derde gedeelte van de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was de groene asperges, snijd het onderste houterige gedeelte van ongeveer 1 cm af. Droog de asperges af. Leg de asperges dan op een bakpapier en bak de droge asperges 5 minuten in de oven.

3

Maal ondertussen de ongezouten pistachenoten fijn in een keukenmachine of, als je deze niet hebt, op een andere manier (bijvoorbeeld door de noten in een plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan). Meng hierna de fijne nootjes in een kleine kom met 1 theelepel zeezout.

4

Haal de asperges na 5 minuten uit oven en besprenkel met olijfolie. Mix het zodat de olijfolie goed verspreid is.

5

Zorg ervoor dat de asperges in een enkele laag liggen en strooi dan ook de pistache mix eroverheen. Draai de asperges om en gooi de rest van de pistache over deze kant. Plaats de asperges dan nogmaals in de oven en bak dit nog 10 tot 15 minuten. Haal het hierna uit de oven en laat het een klein beetje afkoelen.

6

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en sprenkel dit over de asperges vlak voor het serveren. Strooi dan ook de verkruimelde feta en peterselie eroverheen en serveer!

7

Strooi dan ook de verkruimelde feta en peterselie eroverheen en serveer!

8

Ook heerlijk in combinatie met een moot zalm en wat aardappeltjes.