Groene asperges uit de oven met zalm

Groene asperges uit de oven met zalm

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
1 kg (250 g p.p.) groene asperges
1 kg (250 g p.p.) aardappeltjes
4 zalmmoot (150 gram)
1 bosje bosui
3 teentjes knoflook
4 el olijfolie
peper en zout

Stappenplan

1

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC.

2

Stap 2

Snijd van alle asperges het houtachtige uiteinde af. Snijd van de bosuitjes het worteltje en bovenste stuk donkere blad af.

3

Stap 3

Leg dit samen met geplette teentjes knoflook op een bakplaat en bestrooi met peper en een flinke snuf grof zeezout. Giet de olijfolie erover en meng alles goed door elkaar.

4

Stap 4

Schuif de bakplaat hoog in de oven voor circa 20 minuten en bak de asperges.

5

Stap 5

Breng water aan de kook, snijd de aardappeltjes in partjes en kook deze 3 minuten. Bak, na het koken, de aardappeltjes goudbruin.

6

Stap 6

Bak de zalm op de huid in een pan met olijfolie en draai de zalm om als deze voor tweederde is gegaard.

7

TIP!

Ook lekker met bourgondisch gebraden ham van 't Hof van Blankendaal (verkrijgbaar by Broersen)