Groene asperges uit de oven met zalm
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediënten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
1 kg (250 g p.p.) | groene asperges |
1 kg (250 g p.p.) | aardappeltjes |
4 | zalmmoot (150 gram) |
1 bosje | bosui |
3 teentjes | knoflook |
4 el | olijfolie |
peper en zout |
Stappenplan
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 2
Snijd van alle asperges het houtachtige uiteinde af. Snijd van de bosuitjes het worteltje en bovenste stuk donkere blad af.
Stap 3
Leg dit samen met geplette teentjes knoflook op een bakplaat en bestrooi met peper en een flinke snuf grof zeezout. Giet de olijfolie erover en meng alles goed door elkaar.
Stap 4
Schuif de bakplaat hoog in de oven voor circa 20 minuten en bak de asperges.
Stap 5
Breng water aan de kook, snijd de aardappeltjes in partjes en kook deze 3 minuten. Bak, na het koken, de aardappeltjes goudbruin.
Stap 6
Bak de zalm op de huid in een pan met olijfolie en draai de zalm om als deze voor tweederde is gegaard.
TIP!
Ook lekker met bourgondisch gebraden ham van 't Hof van Blankendaal (verkrijgbaar by Broersen)