Tagliatelle met asperges en champignons
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 min
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediënten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
500 g,,,,,,, | groene asperges (maat B) |
500 g | geschilde witte asperges |
200 g | champignons |
4 cm | verse gember |
300 g | crème fraìche of room |
500 g | tagliatelle |
boter | |
zeezout en peper |
Stappenplan
Snijd de groene asperges en/of geschilde witte asperges in stukken van 2,5 cm.
Zet de witte asperges in koude toestand op het vuur en breng het aan de kook.
Voeg na 2-3 minuten koken de groene asperges toe en kook het geheel gaar.
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Schil en rasp de verse gember.
Smelt de boter in een grote pan en fruit de champignons met de gember.
Voeg de gekookte asperges toe en meng alles voorzichtig.
Voeg de crème fraîche toe en breng alles op smaak met peper en zout.
Laat de saus nog 5 minuten zacht koken en serveer het geheel met de pasta.
TIP!
Ook lekker met reepjes ham!