Asperge-ijs
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
1 kilogram | witte asperges by Broersen |
bruine suiker | |
frambozen en blauwe bosbessen | |
150 gram | suiker |
1 | vanillestok |
balsamico-azijn van Abma's | |
0,5 liter | melk van Veldzicht |
4 | eieren by Broersen |
4 | Velletjes Filodeeg |
Stappenplan
Schil de asperges en kook ze in de melk met de vanillestok tot ze super gaar zijn.
Klop het eigeel van 4 eieren met de 150 gr suiker.
Giet het kokende mengsel op de eigelen.
Laat afkoelen en draai in een ijsmachine tot ijs (je mag de asperges eerst mixen of de stukjes heel laten).
Geen ijsmachine?
Wanneer je zonder ijsmachine werkt, moet je dit zelf doen door de bak steeds uit de vriezer te halen en door te roeren en is de kans op ijskristallen groter.
Vul 4 kopjes met versneden vruchten.
Doe er asperge-ijs in en besmeer de randjes van de kopjes met eigeel.
Beleg de kopjes met filo-deeg en kleef ze dicht.
Bestrijk het filo-deeg met wat balsamicoazijn en bestrooi met bruine suiker.
Zet de kopjes 2 minuten onder de grill.