Broersen asperges

Ons bedrijf teelt groene en witte asperges, welke worden verkocht in de boerderijwinkel. Kom eens langs om een kijkje te nemen in de sfeervolle boerderijwinkel! Broersen Asperges is sinds 2017 samen met De Kneppeltuin verder gegaan onder één gezamelijke naam: by Broerrsen. By Broersen heeft eenn doel, namelijk de groene asperge op de kaart te zetten in Noord-Holland. Wij willen dit voornamelijk doen door de groene asperge lokaal aan te bieden. Naast de verkoop aan de consument, biedt by Broersen vanaf 2016 in de vorm Horeca Asperges een bezorgservice aan voor de horeca in Noord-Holland. Voor meer informatie hierover zie www.horeca-asperges.nl.

BroersenAsperges_Fotos-op-het-land_20160519-0011
BroersenAsperges_Fotos-op-het-land_20160519-0001

BROERSEN ASPERGES

Broersen Asperges is opgericht in 2013 door de broers Kay en Sem Broersen. Ons bedrijf is gevestigd in Warmenhuizen(NH) dit ligt tussen Alkmaar en Schagen. Wij telen 2 hectare groene asperges in de volle grond. In 2017 zijn hier de witte asperges bijgekomen.  In 2012 zijn wij op het idee gekomen om deze groente te gaan telen. Nadat we veel contact hebben gehad met andere telers en informatie hebben verworven zijn wij in 2013 gestart met het bedrijf. Vervolgens hebben we voor 1 hectare aspergeplanten besteld en zijn deze op 29 maart 2013 geplant met een groep vrienden. In het voorjaar van 2014 hebben we een aantal weken kunnen oogsten en verkopen. Door de vele positieve reacties hebben we besloten om er nog 1 hectare bij te planten. Eind mei 2014 zijn deze planten met behulp van onze vrienden de grond in gegaan. Zo kunnen wij iedereen in het voorjaar voorzien van onze verse, gezonde en lekkere groene en witte asperges. Klik hier om naar de contact pagina te gaan voor meer gegevens of voor eventuele vragen en/of opmerkingen. Onze asperges worden vers verkocht in de boerderijwinkel. Hier worden naast asperges ook onze eigen geteelde aardbeien en andere lokale producten verkocht.

Dit jaar heeft NH Leeft van TV Noord Holland een reportage van de groene asperge bij ons op het bedrijf gemaakt! Bekijk het hieronder!

BEDRIJFSMISSIE

Het aspergeseizoen moet een tijd zijn waar iedereen naar uitkijkt en waarbij het jammer is wanneer het weer voorbij is. We willen het gehele aspergeseizoen een ultieme beleving creëren bij klanten. Allereerst is het hierbij ons motto om een vers-, gezond- en kwaliteitsproduct aanbieden aan de consument en de horeca. Door zowel op het bedrijf zelf als online een goede band op de bouwen met onze klanten kunnen wij  inspelen op de behoeften.  Naast de groene en de witte asperge zelf willen wij de klanten ook een meerwaarde aanbieden in alles wat nodig is om de ultieme beleving van onze asperges te ervaren. Vanaf 2016 gaan willen wij in de vorm van een nieuwsbrief via de mail onze klanten nog beter bijstaan. Ook via onze Facebookpagina willen wij veel waarde aanbieden!

BEDRIJFSVISIE

Het op de kaart zetten van groene asperges en het bedrijf in Noord-Holland. Daarnaast zal Broersen Asperges in de naam van Horeca Asperges als partner van lokale restaurants het product op diverse kaarten laten verschijnen. Op het jaarlijkse aspergesymposium  in Venray hebben wij onze visie gepresenteerd aan onze collega aspergetelers uit Nederland. Klik hier voor het artikel van Groente en Fruit over deze presentatie en meer informatie over onze visie!

BroersenAsperges_Fotos-op-het-land_20160519-0010