Witte aspergeteelt by Broersen in Noord-Holland

”Al onze witte asperges worden exclusief in onze eigen boerderijwinkel en boerderijautomaat verkocht”

Vanaf 2017 telen wij witte asperges op onze teeltlocatie in ’t Rijpje en dit is uniek in Noord-Holland. Onze witte asperges worden in een kas geteeld en daarom starten wij al in maart met steken. Dagelijks oogsten wij verse asperges tot en met de langste dag op 24 juni.

Verwerken & Schillen

Na het oogsten moeten de asperges eerst 6 uur in het donker in koud water liggen. Dit zorgt ervoor dat de asperges goed koud worden, zodat zij in rust gaan en zodat ze hun mooie witte kleur zo goed mogelijk behouden.  Na dit proces worden de asperges uit de koeling gehaald en gesorteerd. By Broersen worden de asperges dagelijks met de hand en het blote oog gesorteerd. Het schillen van witte asperges is een zorgvuldige klus. Sinds 2020 hebben wij een schilmachine aangeschaft, zodat wij de asperges ook geschild en al in onze boerderijwinkel kunnen verkopen. Hierdoor weet u zeker dat de asperges goed geschild zijn en daarnaast scheelt dit natuurlijk veel tijd.

In de winkel

De verschillende maten in onze winkel zijn AA, A en B (van dik naar dun). De dikte zegt niets over de kwaliteit van de asperge, maar de verschillende diktes hebben ieder zijn  bereidingswijze. Ook leveren wij aan restaurants in Noord-Holland. Zie de link onderaan deze pagina voor meer informatie!