Groene asperges by Broersen

Oogsten

Onze groene asperges worden vanaf 2013 op ons bedrijf geteeld. De groene asperge groeit boven de grond, waardoor de teelt geschikt is op de Noord-Hollandse kleigrond. Begin april steekt de eerste groene asperge zijn kop boven de grond. De aspergeproductie komt rond eind april op gang, waarna deze dagelijks tot de langste dag op 24 juni worden geoogst met onze speciale aspergespin. Heb jij ze al zien rijden?

Verwerken

Na het oogsten worden de groene asperges één voor één gesorteerd op kwaliteit en dikte.

In de winkel

De verschillende maten in onze winkel zijn A, B en C (van dik naar dun). De dikte zegt niets over de kwaliteit van de asperge, maar de verschillende diktes hebben ieder zijn gunstigste bereidingswijze. Zie hieronder!

En smullen maar!

Een voordeel van de groene asperge is dat deze niet hoeft worden geschild en daarnaast zeer eenvoudig en divers is te bereiden. Zo kunt u de asperge niet alleen koken, maar ook roerbakken, blancheren, rauw eten of in de oven doen.

LET OP: altijd eerst het houterige kontje eraf snijden!

”De groene asperge is een moderne groente met vele mogelijkheden!”

De groene asperge is een moderne groente, omdat de asperge vele bereidingsmogelijkheden kent en daarnaast nog eens super eenvoudig is in gebruik. Zo hoeft u de groene asperges niet te schillen en zijn ze zeer snel klaargemaakt om er van te kunnen smullen. Maar bovenal zijn de groene asperges natuurlijk een ware delicatesse! De volle smaak van de groene asperge in vergelijking met de witte soortgenoot wordt veroorzaakt doordat de groene asperge in contact komt met de zon.

Paarse asperges?

Jazeker! Naast de groene en de witte asperge bestaat er nog een onbekendere variant, namelijk de paarse asperge. Deze asperge is erg zeldzaam en zie je maar weinig liggen in de schappen. Sinds 2019 hebben wij deze variant opgenomen in ons assortiment, waardoor je deze kunt terugvinden in onze boerderijwinkel. De paarse asperge smaakt iets kruidiger en zoeter dan de groene asperge en kan als best rauw worden verwerkt en gegeten. TIP: vooral lekker door een frisse voorjaarse salade!