Groene Asperges

Oogsten

Onze groene asperges worden achter op het land bij ons bedrijf geteeld. Deze groene asperges groeien boven de grond, waardoor de teelt geschikt is op de Noord-Hollandse kleigrond. Begin april steekt de eerste groene asperge zijn kop boven de grond. De aspergeproductie komt rond eind april op gang, waarna deze dagelijks worden geoogst met onze speciale aspergespin.

Verwerken

Na het oogsten worden de groene asperges gesorteerd op kwaliteit en dikte.

In de winkel

De verschillende maten in onze winkel zijn A, B en C (van dik naar dun). De dikte zegt niets over de kwaliteit van de asperge, maar de verschillende diktes hebben ieder zijn gunstige bereidingswijze. Zie hieronder!

En smullen op dezelfde dag!

Een voordeel van de groene asperge is dat deze niet hoeft worden geschild en daarnaast zeer eenvoudig en divers is te bereiden. Zo kunt u de asperge niet alleen koken, maar ook roerbakken, blancheren, rauw eten of in de oven doen.

LET OP: altijd eerst het houterige kontje eraf snijden!

A:
Maat A is geschikt voor het koken. Bij deze dikke asperge kan u uw ideale kooktijd beter afstemmen, doordat dit meer tijd duurt dan bij de dunnere asperges. Kook de asperges tussen de 4 en 7 minuten. Hierbij heeft de asperge die 4 minuten heeft gekookt een goede bite en is de asperge die 7 minuten heeft gekookt doorgekookt. LET OP: leg de asperges pas in de pan wanneer het water kookt.

B:
Maat B is zeer veelzijdig en ook de meest gangbare maat in onze winkel. Deze maat is als meest geschikt voor roerbakken of voor in de oven. Hierbij houd u een goede bite en daarnaast is de asperge zeer smaakvol.
TIP: doe de asperges in een ovenschaal met olijfolie. Bestrooi de asperges met zeezout en doe de schaal voor 20 minuten in de oven (circa 200graden)

C:
Maat C is geschikt voor het blancheren, maar ook voor rauwe bereidingswijzen. Met name voor in salades is deze dunne asperge zeer geschikt.

Klik hier voor de vele recepten met de groene asperge!

Moderne groente met vele mogelijkheden!

De groene asperge is een moderne groente, omdat de asperge vele bereidingsmogelijkheden kent en daarnaast nog eens super eenvoudig in gebruik is. Zo hoeft u de groene asperges niet te schillen en zijn ze zeer snel klaargemaakt om er van te kunnen smullen. Want bovenal zijn de groene asperges natuurlijk een delicatesse! De volle smaak van de groene asperge in vergelijking met de witte soortgenoot wordt veroorzaakt doordat de groene asperge in contact komt met de zon.