Veel gestelde vragen

Hieronder vind u de veel gestelde vragen.

Aardbeien

Aardbeien worden ook wel ”zomerkoninkjes” genoemd, omdat aardbeien in het verleden pas in de zomer geplukt werden. Tegenwoordig kan de Hollandse aardbei ook al in het voorjaar bij ons gekocht worden doordat wij onze aardbeien in onze kas telen. Wij starten afhankelijk van het weer met plukken rond begin april. De laatste jaren kunnen wij de aardbeien telen tot in november.

LET OP! Voor het zelf aardbeien plukken kunt u de gehele zomervakantie regio Noord bij ons terecht!

Wij vinden het enorm belangrijk dat wij een smaakvol en gezond product telen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit hand in hand gaat met een natuurlijke en duurzame aardbeienteelt. Door onze aardbeienplanten op een zo’n natuurlijk mogelijke wijze te telen zorgen wij voor een gezond en sterk aardbeiengewas met gezonde vruchten. En dat proef je!

Natuurlijke vijanden & biologische gewasbescherming

Wij zijn continu bezig om onze teelt te perfectioneren en te verbeteren. De inzet van natuurlijke vijanden en biologische gewasbescherming is hierbij een essentieel onderdeel. Door de inzet van deze alternatieven is het niet nodig om chemische gewasbescherming toe te passen. Wij werken samen met de natuur om uiteindelijk tot het beste eindproduct te komen.

Bio-energetisch

Daarnaast ondersteunen wij onze gewassen op bio-energetische wijze. Dit zorgt voor vitalere plant, waardoor deze beter bestand is tegen ziektedruk. Eén van de voorbeelden hiervan is ons geviataliseerde water. Door deze toepassing krijgen onze aardbeienplanten het beste water, wat invloed heeft op de groei en weerbaarheid van de plant.

Zelfplukken

U hoeft enkel een kaartje te kopen voor de kinderen. Per kind mag er maximaal 1 begeleider mee zonder kaartje.

Voorbeeld 1: 2 kinderen en 2 volwassenen

Bent u met 2 kinderen en 2 volwassenen dan dient u minimaal twee kaartjes te kopen, zodat u dus twee bakjes aardbeien mag plukken. U mag natuurlijk ook meer kaartjes kopen, zodat u meer bakjes kan plukken.

Voorbeeld 2: 1 kind en 2 volwassenen

Bent u met 1 kind en 2 volwassenen dan dient u minimaal twee kaartjes te kopen, zodat u dus twee bakjes aardbeien mag plukken. U mag natuurlijk ook meer kaartjes kopen, zodat u meer bakjes kan plukken.

Voorbeeld 3: 4 kinderen en 2 volwassenen

Bent u met 4 kinderen en 2 volwassenen dan dient u minimaal vier kaartjes te kopen, zodat u dus vier bakjes aardbeien mag plukken. U mag natuurlijk ook meer kaartjes kopen, zodat u meer bakjes kan plukken.

Waarom doen wij dit?

In het verleden konden bezoekers zelf bepalen hoeveel kaartjes ze wilde kopen. Hierdoor ontstonden situaties waardoor er één kaartje werd gekocht voor een grotere groep mensen. Al deze mensen zonder kaartje nemen een plekje in voor kinderen die graag zouden willen plukken op dat moment. Hierdoor hebben wij bepaald een grens te trekken. Daarnaast krijgt ieder kind een schaartje om aardbeien te kunnen plukken. Als wij meerdere kinderen samen een bakje laten plukken dan vallen aardbeien op de grond doordat het bakje niet onder de aardbeien kan worden gehouden. Als hier nog vragen over zijn dan kun je contact opnemen via info@bybroersen.nl!

Vanaf de start van de zomervakantie regio Noord beginnen wij met de start van het zelf aardbeien plukken. Vanaf maandag t/m zaterdag kun je zonder reservering bij ons aardbeien plukken in onze aardbeienkas. De openingstijden van de kas zijn vanaf 11 uur t/m 17:00 uur.

Voor zowel het aardbeien zelfplukken als zelfplukken in onze pluktuin hoeft niet gereserveerd te worden*. In onze aardbeienkas is er wel een maximum aantal mensen wat naar binnen kan. Het kan zijn dat u hierdoor eventjes dient te wachten. Tussendoor kunt u alvast genieten in onze tuin of op ons terras van een heerlijke aardbeien traktatie!

*Groepen vanaf 8 personen dienen wel vooraf te reserveren. Zo kunnen wij hier rekening mee houden en daarnaast kan de groep in zijn geheel gelijktijdig plukken. BSO`s, schoolklassen en andere groepen alléén na afspraak. Speciaal voor deze groepen hebben wij een voordelig arrangement samengesteld. Voor meer informatie mail naar ilse@bybroersen.nl

BSO`s, schoolklassen en andere groepen alléén na afspraak. Speciaal voor deze groepen hebben wij een voordelig arrangement samengesteld. Voor meer informatie mail naar ilse@bybroersen.nl

Zelf aardbeien plukken

De prijs voor het zelf aardbeien plukken is afhankelijk van de prijs van de aardbeien in de boerderijwinkel. De prijs voor het zelfplukken is hieraan gelijk om de volgende reden. Wij stellen personeel beschikbaar om u te instrueren over het aardbeien plukken. Wij voegen daarnaast een gratis consumptiebon t.w.v. 1 euro toe, die u kunt besteden op ons terras. De prijs van het zelfplukken varieert tussen de 4 en de 4,50 euro. Hiervoor krijgt u 500 gram heerlijke zoete aardbeien en een onvergetelijke ervaring voor terug. En natuurlijk nog 1 euro bestedingstegoed op ons terras!

Zelf fruit plukken

De prijs voor het zelf fruit plukken in onze pluktuin is 3,50 euro per 500 gram. Hiervoor kunt u allerlei verschillende soorten fruit plukken (ook gemixt). Wij wegen de hoeveelheid fruit achteraf in onze boerderijwinkel.

Zelf bloemen plukken

De prijs voor het zelf bloemen plukken in onze pluktuin is 1,50 per 100 gram bloemen. Wij wegen de geplukte bloemen achteraf in onze boerderijwinkel.

Algemeen

In verband met onze andere aanwezige dieren zijn honden niet toegestaan in onze zelfpluktuin en winkel en op het terras. U kunt op het parkeerterrein een rondje lopen met de hond al dient deze aangelijnd te zijn en is het betreden op eigen risico.