Tagliatelle met asperges en champignons

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 25 min
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Snijd de groene asperges en/of geschilde witte asperges in stukken van 2,5 cm.

2

Zet de witte asperges in koude toestand op het vuur en breng het aan de kook.

3

Voeg na 2-3 minuten koken de groene asperges toe en kook het geheel gaar.

4

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

5

Schil en rasp de verse gember.

6

Smelt de boter in een grote pan en fruit de champignons met de gember.

7

Voeg de gekookte asperges toe en meng alles voorzichtig.

8

Voeg de crème fraîche toe en breng alles op smaak met peper en zout.

9

Laat de saus nog 5 minuten zacht koken en serveer het geheel met de pasta.

TIP

Ook lekker met reepjes ham!

Ingrediënten

500 g groene asperges (maat B)
500 g geschilde witte asperges
200 g champignons
4 cm verse gember
300 g crème fraìche of room
500 g tagliatelle
boter
zout en peper