Groene asperges uit de oven met zalm

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 25 minuten
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Verwarm de oven voor op 200ºC.

2

Snijd van alle asperges het houtachtige uiteinde af. Snijd van de bosuitjes het worteltje en bovenste stuk donkere blad af.

3

Leg dit samen met geplette teentjes knoflook op een bakplaat en bestrooi met peper en een flinke snuf grof zeezout. Giet de olijfolie erover en meng alles goed door elkaar.

4

Schuif de bakplaat hoog in de oven voor circa 20 minuten en bak de asperges.

5

Breng water aan de kook, snijd de aardappeltjes in partjes en kook deze 3 minuten. Bak, na het koken, de aardappeltjes goudbruin.

6

Bak de zalm op de huid in een pan met olijfolie en draai de zalm om als deze voor tweederde is gegaard.

Eet smakelijk!

TIP!

Ook lekker met bourgondisch gebraden ham van 't Hof van Blankendaal (verkrijgbaar by Broersen)

Ingrediënten

1 kg (250 g p.p.) groene asperges
1 kg (250 g p.p.) aardappeltjes
4 zalmmoot (150 g)
1 bosje bosui
3 teentjes knoflook
4 el olijfolie
peper en zout