VEILING HET EERSTE KISTJE! 22 maart

Start datum: 22 maart 2024
Eind datum: 22 maart 2024
Locatie: BroekerVeiling!

De feestelijke opening van het aspergeseizoen 2024 gaat plaatsvinden op de avond van vrijdag 22 maart en zal in het teken staan van het symbolische eerste kistje witte asperges by Broersen van 2024. Het aspergeseizoen zal namelijk al eerder van start te gaan en vanwege het weer is het eerste kistje nooit te plannen. Op deze avond zal dan ook de officiële opening van het aspergeseizoen worden gevierd onder het genot van een 4-gangendiner, hoewel de asperges al eerder in de winkel liggen. Op deze avond zullen lokale ondernemers aanwezig zijn betalen uiteindelijk alle aanwezige bedrijven mee aan het uiteindelijke eindbedrag.

Veiling op Amerikaanse wijze

Het kistje zal op Amerikaanse wijze worden geveild. Hierbij het verschil tussen ieder bod betaald door het bedrijf die een bod plaatst. Op deze manier betalen alle bedrijven mee aan het eindbedrag. Uiteraard is de veiling afgelopen als het laatste bod is uitgebracht en degene met het laatste bod gaat er met het felbegeerde kistje asperges vandoor.

Vorige editie

Na de laatste editie in 2022 op de prachtige locatie van Museum Broekerveiling wordt dit jaar weer een nieuwe editie georganiseerd. Toen gingen broer en zus Matthe en Monique Pronk er met het eerste kistje vandoor. Er werd een bedrag van 23.000 euro opgehaald voor Stichting Alzheimer Nederland. Vervolgens werd er door de winnaars enkele weken later ook nog een prachtig aspergediner georganiseerd in het Parkhuis in Warmenhuizen (kleinschalige woningen voor dementerenden).

Stichting ParkinsonFonds

Dit jaar zal de opbrengst van de veiling ten goede komen aan Stichting ParkinsonFonds. De avond start dit jaar met een 4-gangen aspergediner geserveerd door de chefs van Restaurant ’t Bakkershuys. Gedurende de avond zal het goede doel verder worden toegelicht. Na het diner verplaatsen wij ons naar het veilinghuis waar er geboden kan worden op het eerste kistje. Alle aanwezige bedrijven bieden mee om naar huis te gaan met het eerste kistje witte asperges van 2024. Na afloop van de veiling is er ruimschoots de tijd om met uw mede ondernemers te netwerken en toosten op een goede asperge oogst.

VEILING HET EERSTE KISTJE! 22 maart