Aardbeien

Op ons bedrijf worden aardbeien onder glas geteeld. Ongeveer begin maart, wanneer het weer iets zonniger wordt, beginnen de aardbeienplanten te groeien. Na een paar weken komen de eerste bloemen erin, waarna de hommels aan het werk kunnen om de bloemen te bestuiven. Ongeveer 6 weken na de bestuiving zijn de aardbeien rijp genoeg om geplukt te worden en kan het plukken beginnen! Doordat de productie rustig op gang komt, is er in de eerste weken nog een beperkt aanbod (dus wees er snel bij!). De aardbeien worden één voor één met de hand geplukt en direct gesorteerd op kwaliteit. De aardbeien worden voorzichtig in de bakjes gelegd, waarna ze worden afgewogen en in de winkel worden verkocht. Totaal kan er ongeveer 6 weken van de planten worden geplukt. De aardbeienplanten worden in verschillende fases in de kas gezet, zodat we een geleidelijke productie hebben en vanaf het voorjaar tot het najaar altijd voldoende aardbeien hebben.

Waarom zijn onze zo lekker?

De meest gestelde vraag in de winkel staat hierboven. Uiteraard zijn hier meerdere redenen voor, maar het grootste verschil met onze aardbeien en de reguliere aardbeien is het plukmoment. Doordat by Broersen de pluk en verkoop zo snel achter elkaar plaatsvind, kunnen de aardbeien extra rijp worden geplukt wat zorgt voor een heerlijke en zoete aardbei. Kortom aardbeien by Broersen zijn super vers!

Rondleiding?

Wilt u graag een kijkje nemen in onze kas? Wij organiseren ook rondleidingen vanaf 10 personen op afspraak. Klik hier voor de contactpagina.