Basis recept: witte asperges bereiden

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 30 minuten
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant af en leg ze 30 min. in koud water.

2

Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft.

3

Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook.

4

Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken.

5

Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren.

6

Haal ze met een schuimspaan uit het kookvocht en laat uitlekken.

Tip!

Gebruik de schillen, afgesneden ondereinden en het kookvocht als basis voor een heerlijke soep, bouillon of saus!

Ingrediënten

1 tot 1,5 kg Witte asperges van by Broersen