Witte asperges op traditionele wijze

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 30 minuten
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Schil de asperges indien nodig en snijd een klein stukje van de onderkant af.

2

Leg de asperges in koud water met een snufje zout en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken.

3

Breng water aan de kook, snijd de aardappeltjes in partjes en kook deze 3 minuten.

4

Neem de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. Haal ze uit het kookvocht en laat uitlekken.

5

Bak, na het koken, de aardappeltjes goudbruin en kook de eieren.

6

Bereid de saus en pel en halveer de eieren.

7

Serveer de asperges met ham, eieren, saus en de aardappeltjes

TIP

Ook lekker met een zalmmoot (150 g. p.p.) van Vlug uit Langedijk!

Ingrediënten

1,2 kg (300 g p.p.) witte asperges (of 840 g geschilde asperges)
1 kg (250 g p.p.) aardappeltjes
300 g (75 g p.p.) bourgondisch gebraden ham ('t Hof van Blankendaal)
8 (2 p.p.) eieren
saus voor asperges