Toscaanse paarse aspergesalade

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 30 minuten
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Was de veldsla en droog deze in een centrifuge. Doe de sla in een grote schaal.

2

Was de asperges en snij 2 cm van de harde onderkant af. Snij de rest van de asperge vervolgens in kleine stukjes en doe deze bij de veldsla in de schaal.

3

Kook de eieren hard in circa 10 minuten. Koel ze af in koud water en pel ze. Snij de eieren in plakjes en doe deze ook in de schaal.

4

Voeg de ham blokjes toe aan het geheel.

5

Doe vervolgens de olijfolie, citroensap en honing in een kommetje en klop deze tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel hiermee de salade.

6

Laat voor het serveren de salade 10 minuten staan zodat de dressing goed in werkt.

Tip

Ook lekker met gekookte groene asperges en/of honingtomaatjes als vervanger van de ham.

Ingrediënten

500 gram paarse asperges
75 gram veldsla
3 eieren
150 gram ham
5 eetlepels olijfolie
1,5 eetlepel citroensap
2 eetlepels honing
zout
peper