Salade: asperges met kip
Aantal personen | 6Bereidingstijd | 30 minuten
Moeilijkheid |
Snijd de asperges diagonaal in drieën en de kipfilets diagonaal in plakken.
Deel de champignons in vieren.
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in kleine stukjes.
Kook de asperges beetgaar, laat uitlekken en spoel ze af met koud water.
Kruid de kip met zout en peper.
Verhit olie in een pan, bak de kip 4 min. en verwijder uit de pan.
Bak de champignons en doe de kip en asperges erbij.
Voeg de balsamico azijn toe.
Schik de spinazie op de borden en drapeer het kip-champignon-aspergemengsel erover.
Verdeel de stukjes tomaat erover.
Schenk een beetje kookvocht erover en leg er wat geschaafde parmezaanse kaas op.
1 kg | groene asperges of geschilde witte asperges |
2 el | olijfolie |
500 g | kipfilet |
400 g | champignons |
2 el | balsamicoazijn |
150 g | spinazie |
zakje | geschaafde parmezaanse kaas |
3 | tomaatjes |
zeezout | |
peper |