Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 50 minuten
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Verwarm de oven voor tot 200ºC of steek de barbecue aan.

2

Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe.

3

Verdeel de asperges over vier stukken aluminiumfolie .

4

Leg er de zalmfilet op. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet.

5

Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes.

6

Bestrooi met zout en peper naar smaak.

7

Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.

8

Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 45 min. gaar.

9

Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.

Ingrediënten

2,4 kg (600 g p.p.) witte asperges (of 1,68 kg geschilde asperges)
4 zalmfilets a 150 gr
200 ml droge witte wijn
4 royale vellen aluminiumfolie
75 g kruidenboter
Of maak het zelf
75 g roomboter
2 el peterselie, fijngehakt
1 teen knoflook, geperst