Zuurkoolschotel met rundersaucijs en appel
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Winter, Herfst
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
1000 gram | aardappels (bijvoorbeeld onze Bildtstar) |
2 | Rundersaucijzen uit Schagerbrug (zie onze vriezer) |
3 | rode uien |
1 eetlepel | Olijfolie (Wij hebben heerlijke olijfolie van Abma's uit de Goorn) |
2 | Appels (Kanzi of Wellant) |
500 gram | Zuurkool |
2 eetlepel | Honing (zie onze lokale honing) |
150 gram | Kaas (Belegen van Klaverkaas is een aanrader) |
Stappenplan
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in, schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Voeg zout toe en kook ze gaar in circa 20 minuten.
Snijd vervolgens de uien in partjes en fruit de ui met olie in een koekenpan circa 2 minuten. Voeg vervolgens de saucijzen toe en braad ze in 5 minuten rondom aan.
Snijd de appel in schijfjes en verdeel deze samen met de uitgelekte zuurkool over de ovenschaal.
Giet de aardappelen af en houd een kopje kookvocht apart. Stam de aardappelen met een beetje kookvoch tot een smeuige puree.
Schep de puree in de ovenschaal en verdeel de saucijzen met ui eroverheen (druk de saucijzen iets aan). Bak het gerecht 20 minuten in de oven.