Stamppot met sperziebonen en gerookte kipfilet

Stamppot met sperziebonen en gerookte kipfilet

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Herfst, Winter


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
800 g aardappelen (bildtstar)
800 g sperziebonen
2 gele uien
350 g kipfilet of kippendijenfilet
Scheutje Olijfolie
kipkruiden / Naturel Spices in onze boerderijwinkel
1 knoflook (of een theelepel vers gehakte knoflook van Biesheuvel Knoflook)
Melk of kookvocht
Roomboter

Stappenplan

1

Stap 1

Kook de aardappelen met zout voor circa 20 minuten

2

Stap 2

Kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar

3

Stap 3

Voeg eerst de uien met knoflook en vervolgens de paprika met een scheutje olijfolie toe in een wokpan.

4

Stap 4

Snijd de kip in kleine stukjes en marineer deze met kipkruiden en voeg deze toe aan de wokpan totdat de kip gaar is.

5

Stap 5

Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen fijn met melk/kookvocht en een klontje roomboter

6

Stap 6

Roer de sperziebonen en vervolgens de ui, paprika en kip door de stamppot.

7

Eet smakelijk!