Risotto met witte asperges, champignons en zalm

Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 30
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Lente
Ingrediënten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
630 gram | geschilde witte asperges by Broersen (maat B) |
250 gram | risotto |
250 gram | kastanje champignons |
100 gram | gerookte zalm van Vlug uit Langedijk |
1 | ui |
75 gram | parmezaanse kaas |
600 ml | warme groentebouillon |
1 glas | droge witte wijn |
1 | verse knoflook van Biesheuvel |
zout | |
peper | |
5 eetlepels | olijfolie |
Stappenplan
Snijd de ui fijn en de champignons in stukjes. Fruit eerst de ui en knoflook met olijfolie in een ruime pan. Kook in een aparte pan water en maak hiervan 1 liter bouillon.
Was de geschilde asperges en snijd 1 cm van de harde onderkant af. Snijd de rest van de asperges vervolgens in stukjes van ong. 4 cm en hou de kopjes apart.
Voeg hierna de risotto toe in de pan met een glas witte wijn. Voeg vervolgens ook de asperges eraan toe.
Voeg steeds als de bouillon is ingetrokken weer een nieuwe soeplepel bouillon toe en blijf regelmatig roeren. Ga hiermee door totdat de risotto gaar is. Dit duurt totaal ongeveer 20 tot 25 minuten.
Voeg na 5 minuten aan de risotto ook de champignons toe.
Rasp in de tussentijd de parmezaanse kaas/schapenkaas en snij de gerookte zalm in stukken. Als de risotto klaar is, voeg je de helft van de parmezaanse kaas toe en roer dit erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg als laatste de gerookte zalm eraan toe en roer alles nog één maal goed door elkaar. Voeg bij het serveren de andere helft van de kaas eraan toe.
Voor dit gerecht kunnen ook groene asperges gebruikt worden en/of vegetarisch zonder zalm. Voeg eventueel nog wat rucola eraan toe!