Preistamppot met kip en pesto

Preistamppot met kip en pesto

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Winter, Herfst


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
1000 g aardappelen (bildtstar)
2 preien
350 g kipfilet van Thaamdam
500 ml water
2 eetlepels groene pesto
100 g parmazaanse kaas of schapenkaas van Klaverkaas
2 el pijnboompitjes
1 blokje Kippenbouillon
250 ml Boerenmelk

Stappenplan

1

Stap 1

Kook de aardappelen met zout gaar in circa 20 minuten.

2

Stap 2

Verwarm olie in een koekenpan, snijd de prei in ringen en bak dit aan. Breng op smaak met zout en peper en roer de groene pesto er door.

3

Stap 3

Pocheer de kipfilet in water met daarbij het blokje kippenbouillon gaar, dit doe je door het water net niet te laten koken. Snijd de kipfilet hierna in blokjes.

4

Stap 4

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

5

Stap 5

Giet de gekookte aardappelen af, voeg de melk en eventueel een klontje boter toe en stamp tot een gladde puree.

6

Stap 6

Roer de prei met pesto en blokjes kip door de aardappelpuree. Verdeel tot slot de Parmezaan en pijnboompitjes door de stamppot.

7

Eet smakelijk!