Zuurkool stamppot traditioneel
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Winter, Herfst
Ingrediënten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
|---|---|
| 500 gram | Zuurkool van GKZ Kramer ,,, , |
| 250 gram | Rookworst van 't Hof van Blankendaal |
| 750 gram | Nieuwe Bildtstar aardappel |
| Scheut | Melk / of water |
| 20 gram | Roomboter |
| TIP: | Voeg eventueel een Wellant appel toe voor een lekkere twist |
Stappenplan
1
1,2,3,4
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken en breng een pan water met een snufje zout en de aardappels aan de kook,
2
Kook in een andere pan de zuurkool circa 20 minuten evenals de aardappels gaar,
3
Giet de aardappels af, vang het vocht op, en stamp fijn.
4
Maak de puree smeuïg met de boter en het opgevangen vocht en/of eventueel melk. Verwarm de rookworst en serveer deze met de aardappel en de zuurkool