Lauwwarm gerecht met nieuwe aardappelen, feta en groene asperges

Lauwwarm gerecht met nieuwe aardappelen, feta en groene asperges

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
1 kg groene asperges by Broersen
1 kg Eerstelingen ''langedijker muizen''
1 citroen
100 g rucola
150 g feta
4 tl honing
4 tl mosterd
4 el extra vierge olijfolie
2 el olijfolie

Stappenplan

1

Snij de aardappelen in kleine stukjes en kook de aardappelen, afgedekt, in dezelfde pan met deksel in 10 minuten gaar. Giet daarna af en spoel kort af onder koud water om de aardappelen iets af te koelen.

2

Was ondertussen de citroen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Meng de asperges met de oregano, citroenrasp, olijfolie, peper en zout.

3

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de asperges 5/10 (afhankelijk van de dikte) minuten rondom bruin.

4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd, een ½ el citroensap per persoon, peper en zout.

5

Scheur de rucola klein in de saladekom. Verkruimel de helft van de feta erboven en voeg de aardappelen en asperges toe. Voeg de dressing toe en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige feta.