Langedijker koolschotel

Langedijker koolschotel

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Herfst, Winter


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
350 g rundergehakt
150 g geraspte kaas (belegen klaverkaas)
2 tenen knoflook
1,5 kg kruimige aardappels (bildtstar)
scheut melk
scheut olijfolie
peper en zout
1 prei
1 witte kool
500 g tomaten
2 gele uien
2 eetlepels kerrie poeder

Stappenplan

1

Verwarm de oven voor op 180 graden

2

Was en snij de groeten in stukjes. De kool eerst in kwarten, verwijder de harde kern en snij in reepjes. Snijd de tomaten in plakken

3

Schil de aardappels, halveer ze en zet ze aan de kook voor circa 20 minuten. Voeg ook zout toe voor de smaak.

4

Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook en voeg vervolgens het gehakt toe.

5

Voeg de prei en de kool toe aan de pan samen met kerriepoeder

6

Zet de pan iets zachter en voeg als de kool zacht is naar smaak zout en peper toe.

7

Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een klontje boter een een scheut melk.

8

Vet een ovenschaal in met olie en stort het groentemengsel met de gehakt over de bodem en druk aan. Doe hier de puree op en strijk uit totdat alles bedekt is.

9

Verdeel de plakken tomaat hierop en dek af met de geraspte kaas

10

Zet de schaal een minuut of 30 in de oven!

11

Eet smakelijk!