Kip met rode wijn (coq au vin)

Kip met rode wijn (coq au vin)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 120 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Winter, Herfst


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
500 ml rode wijn (Tempranillo)
750 gram kip (drumsticks en/of kip dijfilet) van Thaam Dam (uit onze vriezer)
250 gram spekjes (dobbelsteen stukjes)
4 tenen of theelepels Knoflook of vers gehakte knoflook van Biesheuvel Knoflook
1 winterpeen
3 rode ui
1 kleine of 0,5 grote knolselderij
1 kippenbouillonblokje / potje kippenbouillon
peper en zout
laurierblaadjes
Tijm
2 eetlepels bloem
TIP! Lekker met een pure van knolselderij, aardappel en walnoten (gebruik het restant van de knolselderij hiervoor)

Stappenplan

1

Bak de blokjes spek in een braadpan en en voeg knoflook toe totdat het geurt. Haal het geheel uit de pan en laat het vet erin zitten.

2

Bestrooi de kip van Thaam Dam royaal met peper en zout en bestuif met bloem. Braad de stukken kip in dezelfde braadpan tot ze mooi gekleurd zijn. Neem ze uit de pan.

3

Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe aan de braadpan en doe de uienringen erbij. Hak de knolselderij en wortel in stukjes en doe deze samen met de tijm in de braadpan en bak dit 5 minuten mee. Doe bloem erbij en laat 3 minuten garen.

4

Blus af met de rode wijn en kippenbouillon, breng het geheel aan de kook, draai het vuur lager en boeg de kip en de spekjes eraan toe.

5

Laat zo'n 1,5 uur garen, tot de kip zacht en de saus is ingedikt. Breng het geheel op smaak met peper en zout.