Grote pan ”Snert”! Erwtensoep
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 + 90 min wachten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Herfst, Winter
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
1 | verse knoflook van Biesheuvel knoflook uit Slootdorp |
500 gram | spliterwten van Smak Peulvruchten uit Lutjewinkel |
500 gram | knolselderij |
200 gram | winterpeen |
2 | witte uien |
1 | prei |
300 gram | aardappels |
50 gram | roomboter |
250 gram | spekjes |
250 gram | rookworst |
425 milliliter | runderbouillon by Broersen |
1500 milliliter | water |
Peper |
Stappenplan
Schil de winterpeen, knolselderij en snijd deze in blokjes van 1 cm. Schil ook de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de uien en de prei in halve ringen.
Verhit een soeppan met de roomboter, fruit de knoflook en uien, bak vervolgens de spekjes op de bodem.
Voeg vervolgens de bouillon en het water toe en breng gaan de kook.
Voeg de gesneden groenten en de spliterwten toe en laat de soep op laag vuur 1,5 uur op staan
Na ongeveer 1 uur koken zul je merken dat de de spliterwten uit elkaar te vallen beginnen te vallen en er een groene massa ontstaat. Sommige spliterwten koken eerder of later stuk dan andere. Roer een paar keer goed door om dit te versnellen
Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe aan de pan. Breng de soep aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.