Frisse aspergesalade

Frisse aspergesalade

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
500 g witte asperges by Broersen
halve zoete ui
verse munt
verse peterselie
100 g doperwtjes
snufje gemalen komijn
1 el yoghurt
1 el mayonaise
snufje zout en peper

Stappenplan

1

Schil de asperges, snijd 2 cm van de onderkant af en breng in een ruime pan met water aan de kook.

2

Zodra het water kookt 2 minuten koken, de asperges uit het water halen en af laten koelen. Hierdoor blijven de asperges beetgaar.

3

Maak in een ruime kom de dressing van yoghurt, mayonaise, fijngesnipperde zoete ui, doperwtjes, fijngehakte peterselie en munt.

4

Breng de dressing op smaak met een snufje gemalen komijn, zout en peper.

5

Snijd de asperges in stukjes en meng door de dressing.

6

TIP!

De salade is lauwwarm lekker, maar je kunt hem ook in de koelkast bewaren en koud eten.,Serveersuggestie: lekker als amuse, lunchsalade, voorgerecht met gerookte zalm of rosbief. Als diner met ei, ham of kipfilet.