Frisse aspergesalade
Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
500 g | witte asperges by Broersen |
halve | zoete ui |
verse munt | |
verse peterselie | |
100 g | doperwtjes |
snufje | gemalen komijn |
1 el | yoghurt |
1 el | mayonaise |
snufje | zout en peper |
Stappenplan
Schil de asperges, snijd 2 cm van de onderkant af en breng in een ruime pan met water aan de kook.
Zodra het water kookt 2 minuten koken, de asperges uit het water halen en af laten koelen. Hierdoor blijven de asperges beetgaar.
Maak in een ruime kom de dressing van yoghurt, mayonaise, fijngesnipperde zoete ui, doperwtjes, fijngehakte peterselie en munt.
Breng de dressing op smaak met een snufje gemalen komijn, zout en peper.
Snijd de asperges in stukjes en meng door de dressing.
TIP!
De salade is lauwwarm lekker, maar je kunt hem ook in de koelkast bewaren en koud eten.,Serveersuggestie: lekker als amuse, lunchsalade, voorgerecht met gerookte zalm of rosbief. Als diner met ei, ham of kipfilet.