Bloemkoolstamppot met saucijs

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Herfst, Winter
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
1 | bloemkool |
1000 g | aardappelen |
250 g | spekjes |
4 | rundersaucijzen |
250 ml | boerenmelk |
2 theelepels | grove mosterd |
1 | gele ui |
Olijfolie of roomboter | |
OPTIE! | 150 g belegenkaas (zelf raspen) |
Stappenplan
Stap 1
Snijd de roosjes van de bloemkool af en kook deze met zout beetgaar in circa 15 minuten
Stap 2
Kook de aardappels in een andere pan met zout in circa 20 minuten gaar
Stap 3
Snijd de uien in kleine stukjes en bak deze samen met de spekjes gaar in olie of boter
Stap 4
Bak de saucijzen in een aparte pan met olie of boter rondom gaar
Stap 5
Giet de aardappelen af en stamp fijn met een klontje roomboter en de melk en mosterd.
Stap 6
Snijd de saucijzen in plakjes
Stap 7
Meng de saucijzen, spekjes met uien samen met de bloemkoolroosjes door de aardappelpuree en roer dit door elkaar.
Eet smakelijk!
TIP!
Voeg geraspte belegen kaas van Klaverkaas toe voor een extra twist