Aspergesalade met zoete aardappels uit Warmenhuizen
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Lente
Ingrediënten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
600 g (420 g geschild) | Witte asperges van by Broersen |
300 g | Zoete aardappels uit Warmenhuizen (in onze winkel te verkrijgen) |
2 theelepels | Mosterd |
50 g | crème fraise |
5 g | Bieslook |
2 eetlepels | witte wijnazijn van Abma's uit de Goorn (in onze winkel te verkrijgen) |
1 theelepel | zeezout |
Stappenplan
Breng een pan water aan de kook
Schil de witte asperges en haal een klein stukje van de onderkant af en snijd de asperges in stukken van 3 cm
Schil de zoete aardappel en snijd in langwerpige stukken ter grootte van de asperges
Doe de asperges en zoete aardappel in de pan met kokend water totdat het onder water staat
Voeg de zeezout toe en breng het voor 8 minuten aan de kook
Meng in een ruime schaal de crème fraîche, de azijn en de mosterd en snijd de bieslook en peterselie grof
Giet de asperges en zoete aardappels af en voeg deze toe aan de dressing en meng het door elkaar
Geniet ervan!