Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediënten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
|---|---|
| 2,4 kg (600 g p.p.) | witte asperges (of 1,68 kg geschilde asperges) |
| 4 | zalmfilets a 150 gr |
| 200 ml | droge witte wijn |
| 4,75 g | royale vellen aluminiumfolie |
| kruidenboter | |
| Of maak het zelf | |
| 75 g | roomboter |
| 2 el | peterselie |
| 1 teen | knoflook |
Stappenplan
1
Verwarm de oven voor tot 200ºC of steek de barbecue aan.
2
Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3
Verdeel de asperges over vier stukken aluminiumfolie.
4
,Leg er de zalmfilet op. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet.
5
Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes.
6
Bestrooi met zout en peper naar smaak.
7
Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
8
Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 45 min. gaar.
TIP
Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.