Andijviestamppot

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Herfst, Winter
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
800 g | aardappels |
500 g | gesneden andijvie |
250 g | spekjes |
2 | gehaktballen van Slagerij t'Hof van Blankendaal uit onze boerderijwinkel |
250 ml | Boerenmelk |
Roomboeter | |
2 theelepels | Grove mosterd |
Stappenplan
1
Stap 1
Kook de aardappelen met zout in circa 20 minuten gaar en giet ze af
2
Stap 2
Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan
3
Stap 3
Verwarm de gahaktballen in heet water
4
Stap 4
Stamp de aardappelen fijn en voeg de melk en roomboter en mosterd hieraan toe.
5
Stap 5
Roer de spekjes en de rauwe andijvie door de aardappelpuree.
6
Stap 6
Serveer de andijviestamppot met de gehaktballen.
7
Eet smakelijk!