by Broersen

”Je eigen naam aan producten hangen doe je alleen als je er trots op bent en weet dat het top is”

by Broersen biedt de burger oer-Hollandse kwaliteitsproducten op een vernieuwende manier. In de loop der jaren zijn wij erachter gekomen wat onze kracht is, wat ons uniek maakt en waar wij voor staan (kortom ons DNA)!

Samenwerken (met de natuur)

  • Wij werken samen met de natuur voor de gezondste en smaakvolste producten
  • Wij werken samen met lokale bedrijven om krachten te bundelen en samen de omgeving te verreiken

Boer en burger samenbrengen op een vernieuwende manier

  • Al ruim 15 jaar verkopen wij meer dan 90% van onze teelt direct aan de burger
  • Door het organiseren van evenementen en activiteiten laten wij de burger kennis maken met het boerenleven
  • Door middel van onze sociale kanalen (Facebook, Instagram, nieuwsbrief en website) zoeken wij de verbinding met de burger
  • Door middel van een boerderijwinkel en boerderijautomaat van deze tijd bedienen wij de burger optimaal

Alles wat je geeft krijg je dubbel en dwars terug

  • Wij zetten ons in voor lokale initiatieven: verenigingsleven, sponsoring
  • Steunen goede doelen via o.a.: Veiling ”het eerste kistje”, Eden Reforestation Projects en actuele thema’s

by Broersen

Wij, by Broersen, zijn een familiebedrijf dat al meer dan 15 jaar aardbeien teelt en verkoopt. Vanaf 2013 is de teelt van groene asperges erbij gekomen en sinds 2017 zijn wij ook gestart met de teelt van witte asperges. De geschiedenis van het bedrijf gaat echter al veel langer terug aangezien inmiddels alweer de 3e generatie intrede heeft gedaan. Zie hieronder de gezichten achter by Broersen in de loop der jaren.

Nic&Corry† (1e generatie)

Nick is samen met Corry in 1971 begonnen op de huidige locatie aan de Dergmeerweg. Toentertijd specialiseerde het bedrijf zich voornamelijk in de teelt van tulpenbollen, kool en aardappelen. Van automatisering was in die tijd nog weinig sprake, waardoor de bedrijven vaak beperkt bleven tot enkele hectaren. Door de verkaveling in 1971 deed de kans zich voor om het bedrijf onder een nieuw onderkomen voort te zetten op de Dergmeerweg. Van deze plek is het bedrijf mede door de uitstekende grond en ligging nooit meer weggegaan. Nic, inmiddels 90 lentes jong, komt nog steeds dagelijks langs om te kijken hoe de zaken ervoor staan. Hij is te herkennen aan zijn driewieler en is altijd in voor een praatje!

Ilse&Ruud† (2e generatie)

Ilse heeft samen met Ruud het bedrijf vanaf 1990 vormgegeven. Ruim 15 jaar geleden hebben zij de gewaagde stap genomen om het anders te gaan doen door te starten met de teelt van aardbeien en een zelfpluktuin. In de loop der jaren is de boerderijwinkel stap voor stap uitgebreid en zijn zij gespecialiseerd geraakt in de teelt van heerlijke zoete aardbeien onder de naam Kneppeltuin. De Kneppeltuin is in de loop der jaren een begrip geworden in de regio. Aardbeienkoning Ruud is sinds het voorjaar 2020 helaas niet meer onder ons. Ondanks dit enorme verlies put iedereen veel kracht uit zijn nalatenschap en kan het bedrijf op volle kracht vooruit worden voortgezet!

Sem&Kay (3e generatie)

De broers Sem en Kay zijn vanaf 2013 als 16 en 18 jarigen begonnen met de teelt van groene asperges en hebben hier hun eigen bedrijf Broersen Asperges voor opgericht.  Vanaf 2017 is de teelt van witte asperges erbij gekomen en vanaf 2018 waren de witte asperges voor het eerst in de winkel verkrijgbaar. Sem focust zich op meest innovatieve en duurzame teelt en Kay organiseert de in- en verkoop. In 2017 is Broersen Asperges samen met de Kneppeltuin van Ilse&Ruud verder gegaan onder één naam by Broersen. Sindsdien hebben de broers de intentie uitgesproken het bedrijf voort te zetten. Hierbij zijn er ook mooie plannen ontwikkeld om het bedrijf nog vele jaren te kunnen voortzetten!

PROEF & BELEEF by Broersen

BELEEF

In samenwerking met lokale restaurants worden Pop Up diners en andere evenementen by Broersen georganiseerd. Meer informatie over deze evenementen is te zien bij agenda. Ook zijn onze aardbeienkas en zelfpluktuin vanaf de zomervakantie geopend en kunt u zelf een bakje fruit en/of bloemen plukken. U kunt ook genieten van heerlijke aardbeien lekkernijen op ons terras. Kortom, genoeg te beleven!

Aftermovie Pop Up in de Polder 2019 by Broersen

POP UP IN DE POLDER 2021

Het is nog onduidelijk of de editie van 2021 plaats kan vinden. Wil je volgend jaar ook bij een Pop Up diner aanwezig zijn? Stuur ons dan alvast een mailtje met je gegevens, zodat je  als eerste de nieuwe datums in je mailbox ontvangt.  Stuur ons een bericht.