Boerenkool met zoete aardappels van Polder Bataat!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Winter, Herfst
Ingrediënten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
300 gram | Boerenkool fijn gesneden |
1 kilogram | Zoete aardappels van Polder bataat |
1 klontje | Roomboter |
1 scheutje | Warme melk |
1 stuk / 250 gram | Rookworst |
Peper en zout | |
OPTIE | 100 gram spekjes (opbakken en mee stampen in de stamppot) |
Stappenplan
Verhit een pan met water en breng de rookworst in de verpakking op temperatuur. Dit kan tussen de volgende stappen door.
Maak de zoete aardappel schoon en snijd deze in blokjes. Doe dit in een pan met water en kook ze gaar. Blancheer de boerenkool in de tussentijd of je kunt de boerenkool bovenin de pan met zoete aardappels de laatste aantal minuten laten meekoken.
Stam de boerenkool door de zoete aardappel en voeg tussentijds een blokje boter en een scheutje melk of water toe om het smeuïg te maken.
Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer de stamppot met de rookworst.