Groene asperges op Aziatische wijze
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
500 g | groene asperges by Broersen |
2 teentjes | knoflook (of 2 theelepels vers gehakte knoflook van Biesheuvel Knoflook) |
1 | Sjalot |
2 el | sesamolie |
2 el | honing |
3 el | sojasaus |
witte en zwarte | sesamzaadjes |
1 | limoen |
Olijfolie |
Stappenplan
1
Snijd de houterige onderkanten van de groene asperges en hak de knoflook fijn en snipper de sjalot.
2
Verhit de olijfolie en fruit de sjalot aan.
3
Voeg na 2 minuten ook de knoflook en de groene asperges toe en laat dit 5 minuten meebakken.
4
Voeg hierna de sojasaus en de honing toe. Meng goed door totdat de honing stroperig wordt.
5
Voeg als laatste de sesamolie toe en zet het vuur af.
6
Serveer de groene asperges met sesamzaadjes