Bladerdeeghapjes met groene asperges

Bladerdeeghapjes met groene asperges

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Lente


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
400 gram groene asperges by Broersen (maat C)
1 ei by Broersen
6 plakken bladerdeeg
200 gram roombrie
2 eetlepels honing
snuf zeezout
TIP! Ook lekker om wat sesam of chiazaad over het bladerdeeg te strooien en goed te combineren met een zomerse salade!

Stappenplan

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat eruit en leg hier een bladerdeeg vel op.

2

Haal de 6 bladerdeegvellen los van elkaar en laat dit ontdooien.

3

Snijd de brie in plakken. Beleg hiermee de bladerdeegvellen van punt tot punt.

4

Snijd de asperges eventueel in de lengte doormidden en druk dan de asperges in de brie, ongeveer 2 a 3 asperges per bladerdeeg.

5

Verdeel dan nog een beetje honing over de asperges en maal hier een beetje grof zeezout over.

6

Vouw de andere punten naar elkaar toe en plak dicht. Klop het ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg, zodat het mooi gaat glanzen.

7

Gaar de bladerdeeghapjes dan in de oven voor ongeveer 30 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.