Bladerdeeghapjes met groene asperges
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
400 gram | groene asperges by Broersen (maat C) |
1 | ei by Broersen |
6 plakken | bladerdeeg |
200 gram | roombrie |
2 eetlepels | honing |
snuf | zeezout |
TIP! | Ook lekker om wat sesam of chiazaad over het bladerdeeg te strooien en goed te combineren met een zomerse salade! |
Stappenplan
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat eruit en leg hier een bladerdeeg vel op.
Haal de 6 bladerdeegvellen los van elkaar en laat dit ontdooien.
Snijd de brie in plakken. Beleg hiermee de bladerdeegvellen van punt tot punt.
Snijd de asperges eventueel in de lengte doormidden en druk dan de asperges in de brie, ongeveer 2 a 3 asperges per bladerdeeg.
Verdeel dan nog een beetje honing over de asperges en maal hier een beetje grof zeezout over.
Vouw de andere punten naar elkaar toe en plak dicht. Klop het ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg, zodat het mooi gaat glanzen.
Gaar de bladerdeeghapjes dan in de oven voor ongeveer 30 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.