Preistamppot met kip en pesto
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Winter, Herfst
Ingrediƫnten
| Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
|---|---|
| 1000 g | aardappelen (bildtstar) |
| 2 | preien |
| 350 g | kipfilet van Thaamdam |
| 500 ml | water |
| 2 eetlepels | groene pesto |
| 100 g | parmazaanse kaas of schapenkaas van Klaverkaas |
| 2 el | pijnboompitjes |
| 1 blokje | Kippenbouillon |
| 250 ml | Boerenmelk |
Stappenplan
Stap 1
Kook de aardappelen met zout gaar in circa 20 minuten.
Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan, snijd de prei in ringen en bak dit aan. Breng op smaak met zout en peper en roer de groene pesto er door.
Stap 3
Pocheer de kipfilet in water met daarbij het blokje kippenbouillon gaar, dit doe je door het water net niet te laten koken. Snijd de kipfilet hierna in blokjes.
Stap 4
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Stap 5
Giet de gekookte aardappelen af, voeg de melk en eventueel een klontje boter toe en stamp tot een gladde puree.
Stap 6
Roer de prei met pesto en blokjes kip door de aardappelpuree. Verdeel tot slot de Parmezaan en pijnboompitjes door de stamppot.
Eet smakelijk!