Bloemkoolstamppot met saucijs

Bloemkoolstamppot met saucijs

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Herfst, Winter


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
1 bloemkool
1000 g aardappelen
250 g spekjes
4 rundersaucijzen
250 ml boerenmelk
2 theelepels grove mosterd
1 gele ui
Olijfolie of roomboter
OPTIE! 150 g belegenkaas (zelf raspen)

Stappenplan

1

Stap 1

Snijd de roosjes van de bloemkool af en kook deze met zout beetgaar in circa 15 minuten

2

Stap 2

Kook de aardappels in een andere pan met zout in circa 20 minuten gaar

3

Stap 3

Snijd de uien in kleine stukjes en bak deze samen met de spekjes gaar in olie of boter

4

Stap 4

Bak de saucijzen in een aparte pan met olie of boter rondom gaar

5

Stap 5

Giet de aardappelen af en stamp fijn met een klontje roomboter en de melk en mosterd.

6

Stap 6

Snijd de saucijzen in plakjes

7

Stap 7

Meng de saucijzen, spekjes met uien samen met de bloemkoolroosjes door de aardappelpuree en roer dit door elkaar.

8

Eet smakelijk!

9

TIP!

Voeg geraspte belegen kaas van Klaverkaas toe voor een extra twist