Stamppot met sperziebonen en gerookte kipfilet
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Herfst, Winter
Ingrediƫnten
| Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
|---|---|
| 800 g | aardappelen (bildtstar) |
| 800 g | sperziebonen |
| 2 | gele uien |
| 350 g | kipfilet of kippendijenfilet |
| Scheutje | Olijfolie |
| kipkruiden / Naturel Spices in onze boerderijwinkel | |
| 1 | knoflook (of een theelepel vers gehakte knoflook van Biesheuvel Knoflook) |
| Melk of kookvocht | |
| Roomboter |
Stappenplan
1
Stap 1
Kook de aardappelen met zout voor circa 20 minuten
2
Stap 2
Kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar
3
Stap 3
Voeg eerst de uien met knoflook en vervolgens de paprika met een scheutje olijfolie toe in een wokpan.
4
Stap 4
Snijd de kip in kleine stukjes en marineer deze met kipkruiden en voeg deze toe aan de wokpan totdat de kip gaar is.
5
Stap 5
Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen fijn met melk/kookvocht en een klontje roomboter
6
Stap 6
Roer de sperziebonen en vervolgens de ui, paprika en kip door de stamppot.
7
Eet smakelijk!