Langedijker koolschotel

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Herfst, Winter
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
350 g | rundergehakt |
150 g | geraspte kaas (belegen klaverkaas) |
2 | tenen knoflook |
1,5 kg | kruimige aardappels (bildtstar) |
scheut | melk |
scheut | olijfolie |
peper en zout | |
1 | prei |
1 | witte kool |
500 g | tomaten |
2 | gele uien |
2 eetlepels | kerrie poeder |
Stappenplan
Verwarm de oven voor op 180 graden
Was en snij de groeten in stukjes. De kool eerst in kwarten, verwijder de harde kern en snij in reepjes. Snijd de tomaten in plakken
Schil de aardappels, halveer ze en zet ze aan de kook voor circa 20 minuten. Voeg ook zout toe voor de smaak.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook en voeg vervolgens het gehakt toe.
Voeg de prei en de kool toe aan de pan samen met kerriepoeder
Zet de pan iets zachter en voeg als de kool zacht is naar smaak zout en peper toe.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een klontje boter een een scheut melk.
Vet een ovenschaal in met olie en stort het groentemengsel met de gehakt over de bodem en druk aan. Doe hier de puree op en strijk uit totdat alles bedekt is.
Verdeel de plakken tomaat hierop en dek af met de geraspte kaas
Zet de schaal een minuut of 30 in de oven!
Eet smakelijk!